CELEBRATION OF FORM & FUNCTION

We are in the process of finalising the design for our residence in Eastwood. The design is a reflection of a close collaboration between owner and architect to achieve a design that celebrates both it’s form and function.

The angular layout is in response to an easement which dissects the property at approximately 45 degree angle. The design aims to express the layout into the various forms and architectural elements to provide its client with a comfortable yet an inspiring home for the family.

Much like an artwork, time was taken to explore the various ideas to ensure all design elements read in harmony with one another with the expression of the spaces reflected both inside and out.

 

Featured Video Play Icon

CASTLE HILL RESIDENCE – TAKING SHAPE

Our project in Castle Hill has progressed well, with the timber framing almost complete and ready for windows and cladding. At our regular morning site meeting, you can notice the morning sun filtering into the residence even though the house is on a slope and a challenging orientation.

20170823_095556

A CONTEMPORARY HOME FOR FAMILY & FRIENDS IN CABARITA

We have been given the opportunity to design for our client their dream home in Cabarita. Our brief was to design a contemporary residence which took advantage of its water views yet provide a home for their love of the outdoors for entertaining friends and family.

The residence is designed over 3 levels due to the sloping block provides an alfresco outdoor space connected to the pool and lawn area at the lower ground level. A grand open riser stairs connects the dwelling on all levels and acts as a light well to all floors. The open plan living design allows a flexible use of space for everyday living.

The residence designed to maximise light and ventilation yet articulated to detailed to give a sense of luxury.

 

Featured Video Play Icon

HUNTERS HILL RESIDENCE – DA APPROVED

Our proposed alterations and additions to an existing 1970’s residence on Barons Crescent in Hunters Hill was recently DA approved. The proposal included the reconfiguration of the existing residence over two levels to provide additional accommodation for growing family. The design provides external outdoor areas for entertaining friends and family while retaining its views towards Lane Cove River.

Hunters Hill House _04 by StudioJLA - Rear view