STRATHFIELD HOUSE “A DAILY DOSE OF INSPIRATION”

This residence aims to fulfil a clients request to create a home for modern day living yet be a home of inspiration. The design aims to create a tranquil environment for relaxation via a series of water feature elements surrounding its open plan configured living spaces. On entry, the occupants are greeted with a cantilevered concrete and steel framed stair with glass risers to allow for a visual connection to the water feature below. The 3 storey residence includes a lower level car gallery space, cinema and gym.

The design aims to be a place for modern day living yet a place that inspires it owners for the challenges of the day ahead.

 

 

 

 

 

 

Strathfield Residence – Work in Progress by studioJLA ( Architect )

Featured Video Play Icon

EVERY PROJECT IS A NEW DISCOVERY

At the start of each project, we seek to gain an imitate understanding of our clients needs. We believe our designs is a response to each clients needs and way of life. We take a ‘clean slate’ approach and trust in our design process, experience and knowledge to create spaces for contemporary living.

Our first step in our process is to gather as much information we can from site specific information, planning instruments effecting the site to images and ideas from our clients. We believe each site tells a different story and our objective is to bring our knowledge and experience to create beautiful yet functional spaces.

Our process of hand sketching and 3d modelling are essential part of the schematic design phase to allow us to test various ideas within the complexity of various constraints. The freedom of the sketch and the detail analysis of the 3d model provides a foundation to providing a good design outcome while at the same time acting as an effective communication tool to our clients.

We find the time of the formation of the intial design idea can vary from project to project which essentially is due to our perseverance to challenge ourselves to find the best design outcome.

We believe a good design outcome requires a ‘good set of tools’, therefore we equip ourselves with good people passionate in their respective fields to achieve our vision.

We treat each project as a process of discovery with the aim to provide our clients with a comfortable place that forfill its function needs yet be a source of inspiration for everyday living.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tennyson Point Residence – Work in Progress by studioJLA ( Architect )

 

20181016_080505

ROSEVILLE HOUSE ” LET THERE BE LIGHT “

Located along a tree lined street in Roseville and within a series of Californian bungalows and period homes. We have been given the task to design a home for a growing family to reflect their love of the outdoors and love for tennis.

With each and every home, they represent their own unique set of challenges and this residence was no exception. The challenge for this project was to make the additional accommodation for a growing family yet provide good solar access with its poor orientation. While considering the bulk and scale of any addition to be in keeping with its context.

Our solution involved positioning the private spaces to the northern side of the residence to create a void extending the full length of the living space below. This allowed for light to filter throughout the residence and yet create a dramatic space.

The proposed renovations also include a glass pavilion close to the tennis court to allow friends and family to enjoy watching tennis or a place for perfect for kids celebrations.

 

 

 

 

 

 

 

Roseville residence by studioJLA ( Architect )

Featured Video Play Icon

QUEENS PARK HOUSE – WHAT LIES BENEATH IS WHAT COUNTS

We have been fortunate to be given the opportunity to design a residence in Queens Park. Located in walking distance to Centennial Park , the residence is located along a tree lined street amongst a series of Californian bungalows and period heritage homes.

Our design aims to restore the existing residence to its former glory yet provide an contemporary addition that complements its proportions and provides its occupants with a place for modern day living. The design aims to flow between the old and new by the articulation of the proposed roof forms connection to the existing roof.

The rear addition is a split level configuration due to its natural topography and to allow the outdoor area to be connected on level ground. The curve rear facade as to the architectural drama yet is recessed to protect the solar access to its neighbours.

It is always bit of a challenge working in highly dense developed areas but we believe we think our proposal illustrate you can achieve good design yet be respectful to its context.

The property is located within Waverley Council and we have engaged a local town planner and heritage Architect to assist us on the project.

 

 

 

 

 

 

 

Queens Park House by Architect studioJLA – Waverley Council

Featured Video Play Icon