A VERSATILE SPACE FOR ALL OCCASSIONS

This alterations and additions to a residence in Henley includes a contemporary addition to the rear of an existing residence. The sun room has been designed as a versatile space for both indoor & outdoor entertaining for all seasons with a series of bi-folding stacking doors enclosing the area when required. The kitchen design blends both sophistication and practicality with used of smoked mirror surfaces and charcoal coloured timber veneer doors.

 

 

 

 

 

end

img_8995-copy

FIVE DOCK HOUSE THE BENEFITS OF LIGHTWEIGHT CONSTRUCTION FOR OPEN PLAN LIVING

We often discuss the option of choice of construction with our clients, discussing the difference between light weight construction over bricks and mortar. Our project in Five Dock is an illustration of the benefits of light weight construction. With is soaring cantilevered roof over the open plan living outdoor area below with angular form is well suited for this form of construction. As with many homes with a large open plan configuration and large windows, it is often the lateral forces which need to be addressed. Hence the steel framed structure often provides the appropriate structural solution beyond the limits of timber framing.

 

 

 

 

 

Five Dock Residence by studioJLA (Architect)

img_9605

A RESIDENCE FOR RESORT STYLE LIVING IN TENNYSON POINT

This residence in Tennyson Point brings together a client’s vision to create their dream home for their growing family. The design aims to create a comfortable home in a ‘resort style living’ environment. A unique feature to the residence is the cantilevered lap pool floating over the front entry of the residence located close to living spaces for practicality yet act as a water feature and cooling element.

 

 

 

 

 

Tennyson Point Residence by studioJLA (Architect)

tennyson-point-house-pool

‘A CONTEMPORARY CLASSIC’ IN STRATHFIELD

We like to thank our client for opening their home for us to take some great photos of our project in Strathfield. We also like to thank Michael Nicholson for another great photo session capturing the space and light that is captured in this residence. The split level configuration and double storey voids allow the light to pass throughout the residence to create a relaxed environment with contemporary appeal.

 

 

 

 

 

end

strathfield-residence-alfresco-architect-studioJLA